Bezoek onze modelwoning op afspraak!

“Meer betrokkenheid en persoonlijke aandacht”

 

Residentie De Schans wil geen “instelling” zijn waar u één van de velen bent, maar juist een omgeving waar het gezellig wonen is en waar u graag verblijft, onder elkaar. Door haar kleinschaligheid (slechts 32 woningen) zult u uw medebewoners snel leren kennen en deel uitmaken van een actieve leefomgeving, zonder enige verplichting. Door meer betrokkenheid en persoonlijke aandacht voorkomen we juist isolement. Daarom kiezen wij voor kleinschalig wonen!

U vreest misschien om eenzaam en alleen te zijn, eens u uit uw vertrouwde omgeving elders belandt. Maar geen nood. Bij Residentie De Schans is dit allesbehalve waar! Bij ons kan u, indien u wenst, in uw eigen woning vertoeven. Toch zult u zien dat u al snel enkele sociale contacten legt en deze ook onderhoud. Wij zorgen namelijk voor u voor dé ideale plek om (nieuwe) sociale contacten te leggen en te onderhouden met andere bewoners en/of Mollenaars.

In de algemene gezelschapsruimte kan de bewoner zich individueel maar ook met de medebewoners ontspannen door gezamenlijk een gezelschapsspel te spelen, tv te kijken, samen te eten of door gewoon met elkaar een praatje te houden. Tijdens de zonnige dagen kan er gebruik worden gemaakt van het achterterras.

Voor een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers kan u ook terecht in onze bistro, uitgebaat door vrijwilligers. Samen met andere medebewoners en/of andere Mollenaars kan u hier lekker vertoeven aan de bar of het voorterras.

Ook onze eigen wasserette en strijkatelier vormt een fijne plaats om sociale contacten te onderhouden. Zo kan u tijdens de was of de strijk een gezellig babbeltje slaan met uw medebewoners. De was en de plas is nog nooit zo leuk geweest!

Dit geldt tevens voor de fitnesshoek waar u samen met enkele medebewoners kunt afspreken om uw conditie op peil te houden.

Een ruime waaier van activiteiten

Residentie De Schans doet er alles aan om u als bewoner zo’n fijn mogelijke tijd te bezorgen. Daarom worden er tal van ontspanningsactiviteiten georganiseerd en wordt u als bewoner uitgenodigd hier aan deel te nemen. De keuze is echter aan u.

Astrid (de woonassistent), bijgestaan door vrijwilligers, staat in voor de organisatie van deze groepsactiviteiten, die kunnen gehouden worden in de algemene ruimtes maar ook buiten de Residentie. De activiteiten zijn bedoeld voor onze bewoners, maar ook eventueel voor genodigden en bestaan bijvoorbeeld uit:

  • Informatiedagen;
  • Cursussen;
  • Filmvoorstellingen;
  • Workshops;
  • Spelavonden;
  • Gezamenlijk eten;
  • Het houden van feestjes  (kerstmis, verjaardagen, …); etc.