Bezoek onze modelwoning op afspraak!

“U zult u snel op uw gemak gaan voelen”

 

Bij ons zijn er geen (eindeloze) lange gangen met weinig/geen daglichtinval en met woningen gelegen aan beide kanten van de gang. Neen, bij ons geen ziekenhuis of woonzorgcentrum uitstraling! Integendeel, op de gelijkvloers is er wel een gang maar juist met veel daglicht, met een fitnessruimte (voorzien van een hometrainer en een crosstrainer), een wasserette (voorzien van droogkast en wasmachine) en met een gezellig ingericht zithoekje. Geschikt voor sociale contacten.

Op de verdiepingen liggen ook maar maximum 5 woningen waardoor men eerder contact krijgt met de medebewoners op de gang.

Er is geen “koele of kille” gemeenschapsruimte maar juist een gezelschapsruimte die gezellig en huiselijk is ingericht met “warme” materialen waar het fijn is om te vertoeven. Er heerst dan ook een huiselijke sfeer van “samen zijn en samen genieten”.

Voor boodschappen en dergelijke ligt alles op wandelafstand. U woont tenslotte in het midden van het centrum.

De woningen zijn getoetst op ergonomie en zijn functioneel ingericht. Comfort is dan ook juist één van de troeven bij Residentie De Schans. Er is dan ook rekening gehouden met het gebruiksgemak van de bewoners. Denk bijvoorbeeld aan 4 of 5 nooddrukknoppen in de woning, verhoogde stopcontacten, schuifdeuren, verlichting via bewegingssensoren, brede gangen, drempelloos, screens, brancardliften, etc.

De bewoner kan kiezen uit diverse woonoppervlakten (ca. 65 m2/ca. 75 m2/ca. 95 m2). De individuele berging is groot (ca. 3-4 m2) en de badkamers zijn veilig ingericht met een antislipvloer, inloopdouche, (opklapbare) handgrepen, wegklapbare douchescherm en met een noodoproep naast het toilet. De keuken is voorzien van allerlei toestellen w.o. een combi-oven, een elektrisch fornuis met dampkap en met een grote koelkast met meerdere diepvriesvakken.

De bewoner geniet van de grootst mogelijke vrijheid en kan zelf de zorg en haar verstrekker kiezen. Residentie De Schans brengt de zorg enkel in het bereik van haar bewoners die er een beroep op kunnen doen. De bewoner behoudt hierin volledige keuzevrijheid.

U hoeft enkel nog maar uw eigen meubilair en enkele verlichtingsarmaturen (luster) mee te nemen om er uw eigen “thuis” van te maken. U zult u dan ook snel op uw gemak gaan voelen.