Bezoek onze modelwoning op afspraak!

“U bent verzekerd van professionele zorg … 24u/dag”

 

Een absoluut pluspunt van Residentie De Schans is de samenwerking met het Wit-Gele Kruis Antwerpen (afdeling Mol). Een thuiszorgpartner met ruime expertise op het vlak van ouderenzorg.

Door deze samenwerking bent u als bewoner 24u per dag verzekerd van professionele zorg en interventie.

In een noodsituatie komt u via het noodoproepsysteem in direct contact met de telefooncentrale van het Wit-Gele Kruis, 24u bemand door een verpleegkundige, die de situatie aanhoort en een deskundige hulpverstrekker van afdelingskantoor Mol langsstuurt (= crisiszorg). Indien een bewoner alarm slaat, worden bovendien ook de familie en/of de aangegeven contactpersonen van de bewoner op de hoogte gebracht.

Het Wit-Gele Kruis staat eveneens garant voor overbruggingszorg, wat wil zeggen dat u verder geholpen wordt, tot de door u aangeduide zorgverstrekker de zorg of verpleging kan overnemen. Tot dat moment bent u verzekerd van goede zorg!

Het Wit-Gele Kruis (afdeling Mol) heeft 24u per dag en 7 dagen in de week een klein team van vaste verpleegkundigen beschikbaar. Zo ziet u altijd een bekend gezicht en kunt u rekenen op persoonlijke en vertrouwde zorg. Het afdelingskantoor Mol van het Wit-Gele Kruis bevindt zich trouwens op wandelafstand van Residentie De Schans (minder dan 100 meter). De zorg bevindt zich dan ook wel zeer dichtbij.

Aanwezigheid van een woonassistent

Ook de woonassistent wordt bij een zorgvraag gecontacteerd. Zo zal hij/zij een persoonlijk medisch dossier van elke bewoner opstellen en bijhouden. De woonassistent staat synoniem voor de vertrouwens- en contactpersoon van de bewoner. Zo heeft de assistent een eigen kantoor in de residentie en is op vaste tijdstippen voor de bewoners beschikbaar. Het gebruik van het dienstenmenu wordt ook in overleg met de woonassistent bepaald. Hij/zij zal de wensen van de bewoner zo optimaal mogelijk coördineren.