Bezoek onze modelwoning op afspraak!

8 augustus 2016

Hoeveel senioren telt uw gemeente in 2030?

Tegen 2030 zal het aantal 65-plussers in Vlaanderen stijgen van 1,2 miljoen naar 1,6 miljoen. Vooral aan de Kust neemt de vergrijzing met rasse schreden toe.

De vergrijzing blijft toenemen. Over vijtien jaar zouden er zo’n vierhonderdduizend 65-plussers meer zijn dan vandaag. Uit cijfers van de Studiedienst van de Vlaamse Regering blijkt dat de bevolking lang niet in elke gemeente even snel vergrijst. In steden als Gent, Antwerpen en Mechelen blijft het aantal senioren ook in 2030 lager dan 20 procent. Kuststeden als Koksijde, Knokke-Heist en Nieuwpoort zullen dan weer meer dan 40 procent 65-plussers in hun gemeente hebben. Ook in de Noorderkempen en in Limburg zien we een forste stijging van het aantal senioren.

Vlaams Parlementslid Rob Beenders (SP.A) waarschuwt vandaag in Het Laatste Nieuws dat het aantal alleenstaande senioren tegen 2030 drastisch zal toenemen. Vandaag zijn ze met ruim driehonderdduizend. Over vijftien jaar zou het om bijna een half miljoen mensen gaan. Beenders vindt dat de regering meer rekening moet houden met deze groep alleenstaanden.